Велико Търново изпрати първите абитуриенти от Випуск 2013. Те пристигнаха „след петия час“ с луксозни автомобили, трабант и… бетоновоз в центъра на старата столица.

За разлика от друг път, тази година нямаше прекалено ексцентрични тоалети, прически и грим. От абитуриентите струеше естествена и неподправена свежест и нормалност, което още повече придаваше на празника им свобода и безгрижие.

Сред шпалир от поздравяващи ги граждани зрелостниците от трите паралелки на ПГЕЕ „А. С Попов“ и 59-тия випуск на ПГС „Кольо Фичето”, водени от директора на Гимназията по електроника Нели Николова, с горда стъпка, хванати за ръка, се отправиха към общината.

Пред нея бе опънат червен килим, по който абитуриентите преминаха като холивудски звезди. А момичета в народни носии връчиха на всеки от тях свитък с поздравление от кмета Даниел Панов.

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков поднесе цветя на директорите на двете училища, които бяха поздравени и от Пенка Игнатова, шеф на Дирекция „Образование, младежка дейност и спорт“ и Нелина Църова, шеф на Дирекция „Култура и туризъм“.

А „на прага на зрелостта“, сякаш част от предварително подготвен сценарий, заваля дъжд, който им „пожела“ да им върви „по вода“ и „На добър час!“.

Но баловете продължават – тази вечер своя звезден миг на червения килим ще изживеят и абитуриентите от още няколко училища в старата столица.

източник: inews.bg

Leave a Comment