Най-накрая истината за годините на Лили Иванова бе потвърдена лично от последния й съпруг Янчо Таков

Бившият съпруг на Лили Иванова – Янчо Таков, разкри окончателно мистерията около възрастта на естрадната певицата. Истината е, че изпълнителката е родена през 1939 г., на 24 април, но за да може да участва на музикалния фестивал във Виня дел Мар в Чили, партията й издава нов паспорт, писа агенция “Блиц”, позовавайки се на казаното от Таков пред в. “Телеграф”.

Причината да го направят е, че за конкурса е имало изискване изпълнителите да са на възраст до 30 г., а тогава Лили Иванова вече е 34-годишна. Ето защо се решава да бъде направена тази фалшификация, за да може да бъде допусната на престижния музикален конкурс.

По думите на Янчо Таков, когато Лили излиза на сцената, публиката не я приема никак радушно, а дори напротив – получава обидни възгласи и дори се налага охраната да бъде особено внимателна, за да не й налетят. Въпреки всеобщото недоволство на хората, естрадната ни певица запазва самообладание и продължава да пее. Накрая след изпълнението си всички вече са с коренно различно мнение за нея и избухват в бурни аплодисменти.

Така Лили Иванова печели голямата награда за изпълнението си. Според Янчо Таков действията на тогавашните управляващи са оправдани, тъй като победата й на музикалния конкурс носи слава на България и промяната на годините й на раждане от 1945 на 1939 г. не е било заради нейната суета.

източник: razkritia.com

Leave a Comment