Лола Уолтърс е само на 13 години, когато се превръща в детето-чудо на Америка. На 2-годишна възраст момичето ослепява, но това не я отказва от желанието й да се занимава с нейния любим спорт – гимнастика.

И представете си – тя печели купата на Американската гимнастическа академия! Вдъхновяващо, нали? А знаете ли кое е още по-вдъхновяващо? Тя е българка! Да, Лола е сляпо българче, осиновено от американка. Нейната приемна майка не е знаела за недъга й, когато я приема за свое дете, но след като скоро научава за него това не я отказва от Лола. Напротив, детето е получило безкрайна любов и стимул да вярва в мечтите си и да се развива още от съвсем малка.

Днес това изоставено българско дете е една от най-известните гимнастички на Америка. Наричат я детето-чудо на Америка. Не на България, на Америка… Тази история трябваше да ни направи горди, но истината е, че тя малко ни натъжи и ни жегна. Защото Ок, навсякъде има хора, които се отказват от децата си. И понякога това е за добро.

Но тя ни напомня как една не малка част от хората в нашата мила родина са се отказали доброволно от мечтите си. А това не е за добро. Лола споделя, че само силната мотивация и воля не са достатъчни. Тя казва, че успехите й се дължат на огромната подкрепа от семейството, приятелите и съотборничките й. Подкрепа, която я превръща в истински победител!

„Повечето гимнастички, с които се състезавам, не знаят, че съм по-различна от тях. И, ако зависи от мен, по-добре е да си остане така. Ако не знаят, няма как да ме оценяват по различен начин“, споделя тя. Голямата мечта на Лола е да участва на олимпиада.

„Не знам дали ще ме допуснат до олимпиада. По-скоро ще бъда на параигри, което не ме прави щастлива, защото се чувствам нормална и физически здрава, като всички останали състезатели“, споделя Уолтърс.

И наистина, когато я види човек, трудно би си представил, че това дете е сляпо! Ето как изоставените деца на България ни „прославят“! Вдъхновяващо? По-скоро тъжно…

източник: pik.bg

Leave a Comment