Наднормено тегло, криви очи – физическите недостатъци очевидно не са пречка за амбициозните момичета, решили да се качат на котешката пътека. Да бъдеш модел, дори ако имаш само една ръка – и това е възможно в днешно време. Светът се променя!

Преди няколко години бе немислимо човек като Кели Нокс да се появи на подиума. Красотата – това бе съвършената фигура, съвършените пропорции 90-60-90, съвършената походка и лице. Но моделите с ограничени физически възможности вече заемат своето място на подиума – като едноръката Кели Нокс от Великобритания.

Ефектната блондинка Кели не се различава от другите модели почти с нищо. Почти – защото липсва част от лявата й ръка. Това обаче не й е попречило преди пет години да спечели престижния конкурс на Острова Britain’s Missing Top Model.

Наградата за победителя в този конкурс на ВВС е била договор с утвърдената агенция Take 2 Model Management, както и фотосесия за модното списание Marie Claire. Кариерата на Кели в момента е във възход, тази година тя е получила покана за дефилето P&G Beauty Vision House Event.

Кели Нокс е убедена, че това не е всичко, което може да постигне, коментират от woman.ru. Тя мечтае да има собствено предаване в телевизията, за да окуражи много други хора с физически дефицити. Нейното желание е да работи като манекен, доказвайки, че красотата може да има много лица.
Дефектът на Кели е вроден – но тя от дете е научена да не се стеснява от него и да не се опитва да го крие. В тази професия хората с физически дефицити почти отсъстват, коментира Кели. Тя признава, че това я разстройва и е готова да се бори за промяна. След като инвалидите са приети в спорта и телевизията, защо светът на модата да остава затворен за тях?!

източник: kliuki.bg

Leave a Comment