Момченце е едва на 9 годинки, а вече работи в Microsoft

Той живее в Индия и се казва Пранав Калян. Момчето преминава през всички сложни тестове за инженери, на които се подлагат онези специалисти, които искат да започнат работа в Microsoft.

Пранав Калян е малък гений, след като успява да се справи отлично с тестовете за работа в компанията. По този начин момчето изпревари малкия Бабара Икбаля, който е на 12 години и живее в Пакистан. До скоро той беше най-младият специалист на Microsoft.

Така, че в момента Индия има право да се гордее с Пранав Калян, а чудесната новина не подмина и вестник Times of India.

От Microsoft са убедени, че когато двамата млади източни гении започнат да работя заедно, тогава те ще създадат уникални творения.

Родителите на малкия Пранав Калян споделиха, че той се родил научен да работи с техника. На 2 годинки имал собствен лаптоп, но не детски, а истински и можел спокойно да манипулира с него.

Когато навършил шест годинки, Пранав вече създавал прости компютърни програми. Малко по-късно  научил диференциално и интегрално смятане, писаха от vesti.bg.

Но, за да стане инженер на “Microsoft“, момчето активно се занимавало с компютъра в продължение на една година и половина по 8 часа на ден без почивните дни и училищните ваканции.

източник: razkritia.com

Leave a Comment