На пръв поглед тя прилича на всяко нормално момиче. Но девойката на тази снимка не е като нормално дете на 15 години, а е на повече от 500, видя HotArena.net.

Аржентинско-перуанска експедиция през 1999 година открива близо до вулкана Лулаилако съвършено запазено женско тяло, което удивлява всички. Според традициите на инките тя била избрана да отиде да живее с боговете, но в действителност тя е пожертвана в името на религията.

Учените твърдят, че органите на момичето са недокоснати сякаш е починала преди няколко седмици. А от пробите на косата може да се определи вида на храната, която е яла, преди да умре.

Изследванията показват, че инките обилно хранят децата си, преди да ги принесат в жертва. С месеци и дори години преди жертвоприношението те са подложени на специален хранителен режим състоящ се от царевица и животински протеини.

Висшите жреци на инките са водели своите избраници високо в планината и там са ги убивали. Пътуването е било трудно, особено за младите избраници, които са взимали листа от кока, за да издържат до края на пътуването.

Когато пристигнели до мястото, на избраниците се давали опияняващи напитки, за да бъдат притъпени болката, страха и съпротивата, а след това ги убивали с удавяне, с удари по главата или ги оставяли да умрат от силен студ, пише kukuriku.mk.

източник: hotarena.net

Leave a Comment