Невиждана през последните 10 години буря връхлетя преди ден бреговете на Великобритания. Хиляди бяха засегнати от нея, а щетите, които нанесе природното бедствие са за милиони.

 

Но редом с разтърсващата човешка трагедия, свидетелите на бедствието са разтърсени от зрелището, на което са станали свидетели. Някои от жителите на най-силно пострадалия район — Корнуол споделят, че не са можели да откъснат поглед от бреговете при вида на настъпващата буря.

„Беше неописуемо! Ужасяващо и в същото време някак величествено“, разказва очевидка преживяла бурята.
Други пък вместо да бягат, грабнали фотоапарати в опит да запечатат едни от най-уникалните кадри. Минути преди стихията да се разрази с пълна сила, гледката е повече от зрелищна.

 

Както бе съобщено още вчера, върху Острова връхлетя една от най-силните бури появявали се през последните 10 години. Засегнати бяха не само бреговете на Англия, но също и цял Уелс.burq 4 burq 5 burq

Ветровете със скорост над 130 километра в час връхлетя и западните брегове на Франция. Засегнати бяха Нормандия и Бретан, а заради бурята бе спряно движението в цяла Британия и десетки полети бяха отменени.

По информация на „Дейли Мейл“ бурята вече е утихнала и е започнало разчистване на щетите. Хиляди са пострадали от бедствието, а десетки се издирват.

източник: kliuki.ws

Leave a Comment