Застрахователен агент от голяма корпорация за роботи. За такава роля Антонио Бандерас пристига до няколко месеца у нас.

Филмът, в който актьорът ще се снима тук, се казва Automata и ще е научнофантастичен. Героят на Бандерас е наречен Жак Вокан. Той разследва обикновен случай, свързан с манипулиране на робот. Историята се развива в свят, където хората живеят заедно с роботи, които работят по две стриктно организирани задачи – да защитават човешкия живот на всяка цена и да не променят себе си или други роботи.

Жак Вокан скоро ще става баща в свят, който е на път да изчезне. А покрай случая, който разследва, ще осъзнае, че хората пропадат и носителите на ценности са вече машините. Накрая той ще се изправи срещу ловците на роботи, жертвайки своя живот, за да се появи първият нов робот, създаден от друг.

Всичко това е описано на страницата на продуцентската компания на Бандерас Green Moon. Още миналата година испанското министудио „Вертис 360“ обяви, че е подписало договор с нея и с френската Quinta Communications, за да заснеме Automata с бюджет от 35 млн. долара. Голяма част от действието ще се развива в пустинята, а какво точно ще се снима у нас, все още не е ясно. Режисьор на продукцията е испанецът Габе Ибанес.
Това ще е вторият филм, който Антонио Бандерас снима у нас след „Кодът“.

1. Арестуват го заради театрална постановка

Хосе Антонио Домингес Бандерас се ражда на 10 август 1960 г. в Малага в семейството на полицай и учителка. Когато е тийнейджър, се запалва по театъра, след като гледа мюзикъла „Коса“. Тръгва на театрални уроци, а дебютът му като актьор е на сцената на родния му град. Там го и арестуват заради изпълнението му в пиеса на немския драматург Бертолт Брехт. Политическата цензура, упражнявана от режима на генерал Франциско Франко решава, че пиесата не е подходяща за публиката. Бандерас прекарва цяла вечер в полицейския участък. След това попада още няколко пъти в ареста, докато е на турне из цялата страна с малката си театрална трупа.

2. Забранява на съпругата си да си прави пластични операции

Антонио Бандерас сключва брак с втората си съпруга – актрисата Мелани Грифит, месец след като се развежда с първата си жена през април 1996 г. Въпреки слуховете, че артистичното семейство е пред разпад през годините, двамата и до днес са заедно. Имат една дъщеря – Естела дел Кармен, родена на 26 септември 1996 г. Тя се появява заедно с майка си в режисьорския дебют на актьора – филма „Луди в Алабама“.

Сред едно от условията, които Бандерас поставя пред Грифит, за да запазят брака си, е тя да спре с пластичната хирургия. „Тази мания за красота е ужасно нещо. Забранил съм й отново да се подлага на операции“, обяснява той. Актьорът казва за себе си, че никога не би се подложил на подобно нещо. „Ако се събудя и видя в огледалото някого другиго, ще скоча през прозореца. Хората трябва да работят с това, което са. Опитът ни се отразява на лицето ни“, категоричен е той.

3. Силно религиозен

Още от дете Бандерас е въведен в римокатолическата вяра. След години, дори и да е в САЩ или друга точка на света, той се връща в родния си град Малага по време на Страстната седмица. Участва в процесиите по улиците, а заради проповедите му се редят на опашки пред храма в града. Въпреки че е член на католическото братство в Малага, в интервю за сп. „Таймс“ през май 2010 г. се определя като агностик.

4. Добър бизнесмен

Освен с работата си в киното Бандерас печели и от много други неща, с които се занимава. Той притежава 50% от винарната „Анта Бандерас“ в провинцията Бургос в Испания. От повече от 10 г. е и в парфюмерийния бизнес – работи с международната компания „Пюи“, а ароматите с неговото име са сред най-продаваните. Актьорът е и почитател на моторите – има в колекцията си едни от най-скъпите марки, както и на състезанията с тях. Затова през 2010 г. влезе в спортния бизнес – пусна свой отбор в състезанието Moto2. Тогава обяви, и че иска да е с отбора, колкото се може по-често. „Аз ще ходя на всяко състезание, ако мога, но това явно зависи от професионалните ми ангажименти в киното и театъра.“ Тимът му тогава не пожъна големи успехи.

5. Котаракът в чизми е по-известен от него

Успехът на Бандерас като Котарака в чизми в „Шрек“ е толкова голям, че продуцентите решават да направят филм само за приказния герой. „Мразя тази котка. Откакто тя се появи в живота ми, е по-важна от мен. Сега жените казват: „О, обожавам този котарак. Толкова е сладък.“ А преди това всички ми обясняваха: „Много ми хареса в „Маската на Зоро“. И си мислиш – дали не ми казват това, защото имат и други намерения към мен? Но не, те обичат котката, а мен ме мразят“, разказва Бандерас пред западните медии.

6. Не пропуска мачове

Детската мечта на актьора била да стане футболист. Тренира в училищния отбор и показва, че е добър спортист. Когато е на 15 г. обаче, чупи крак и това слага край на футболните му амбиции. Въпреки това и досега е истински запалянко – не пропуска мачове на любимия си отбор – „Реал“ (Мадрид). „Ако бях футболист, това щеше да е допреди 15 г. Така че съм много щастлив, че като дете си счупих крака“, казва той. Освен на мачове по стадионите често ходи и на баскетболни срещи. Това го сближава с колеги като актрисата Камерън Диас.

7. Заради него в София идва и Мелани Грифит

Актьорът вече е идвал в България – през 2007 г. снима тук заедно с Морган Фрийман „Кодът“. Той остана в страната ни около 2 месеца и още с пристигането си обяви, че чака и съпругата му да дойде в София за няколко дни. Така и стана, макар тя да не се появи никъде официално, за разлика от Бандерас. Той беше гост и на тогавашната „Киномания“ , а още на летището разказа пред журналисти с какво свързва страната ни: „Уважавам Христо Стоичков, макар да съм привърженик на „Реал“ (Мадрид), а Стоичков игра в „Барселона.“

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment