Най-продаваните композитори и певци от Албания Алфред Суля, Флори, Манди и С. Ходжа, които тази година реализираха огромни продажби на пазара в Европа ще съдят наши композитори и изпълнители за кражба на песните им.

В момента емисари на албанските певци търсят адвокати в България, които да ги представляват, съобщава Struma.com. На път е да гръмне голям международен скандал на музикалния небосклон, тъй като се оказва, че голяма част от чалга и поп композитори и певци изпълняват песни на албанците без да са ги купили. Албанският певец Манди тази година направи рекорд с хитовете си и продажбите си в Европа.

Според осведомени източници, песни на козпозиторите Суля и Флори е купила ДесиСлава например, не е ясно колко от известните ни певци имат неизяснени отношения с албанците. Всяка от песните, за които те проявяват претенции са патентовани в Лондоска патентна фирма, чрез която започват делата.

Финансовите претенции са на грандиозни суми от порядъка на 500 000 Евро за песен. По-късно ще бъде съобщен списъкът с изпълнителите и песнните, за които албанците имат претенции.

източник: blitz.bg

Leave a Comment