Трима полицаи от Първо РПУ са пребили млада двойка насред София. Момче и момиче на 25 години се връщали от Нощта на театрите в събота срещу неделя. Призори, около 5 ч сутринта,  при минаване покрай Първо РПУ на бул. „Шипченски проход“ момчето закачило с ръкава си задната чистачка на полицейска кола. Тя била оставена щръкнала и в тъмното по невнимание Иван (така се казва младежът) без да иска я счупил.

Моментално от патрулна кола наблизо изскочили трима полицаи и се нахвърлили стръвно върху момчето и момичето. Бой, удари по главата, ритници – момичето Александра Стоилова, 25-годишна, е загубила слуха си от удар в ухото. Тя е в шок, защото никога не е имала досег с полицаи – завършила е в Англия, работила е в „Хюлет Пакард“ и няма представа от агресията на полицаите.

Александра е потърсила помощ от психиатри, заради страховата невроза и шока, който е преживяла. Момчето Иван Цонев е с контузии по краката. След двойката са вървели още четирима техни приятели, които са очевидци на полицейското насилие.

Бащата на битото момиче внася жалба до главния прокурор на републиката за нанесения побой от полицаите.

„Ще направим проверка на случая“, обещаха пред ПИК от пресцентъра на СДВР.

източник: pik.bg

Leave a Comment