Последната мода сред азиатските жени е доста болезнена процедура за разкрасяване, при която мераклийките за неземни форми първо трябва да строшат челюстите си, преди да станат красиви. Тази техника е особено популярна сред дамите с широки лица и мощна захапка, които смятат че са ощетени от природата.

Тези козметични операции завземат пазара и особено в Сеул е пълно с реклами на клиники, които предлагат болезнената процедура. Въпреки болката и реалната опасност от неизлечима травма, дамите са готови на всичко, за да станат красиви. Методиката променя напълно контурите на лицето и превръща яките челюсти в нежно оформени брадички.
реклама.

Специалисти по красота от Азия припомнят, че на континента идеалът за женска красота е именно малко лице с големи очи, тънък нос и V образна брадичка. Тъй като твърде малко от жените се доближават до този идеал, това ги кара да се подлагат на свирепите операции за изрязване на челюстните кости.

Оказва се обаче, че подобна операция винаги е съпроводена с огромен риск за здравето и не винаги е успешна.

„Това е сложна и много опасна намеса на хирурзите. Дамите твърде рядко се сещат, че могат да се обезобразят завинаги, вместо да станат красиви. Но цените падат с всеки изминал месец и хиляди се подлъгват . А промяната в лицето ражда нови здравословни проблеми, за които клиниките въобще не предупреждават”, твърди професор Чой Янг.

източник: skandalno.net

Leave a Comment