Десет известни адвокатски кантори отказали на Цветан Цветанов да го защитават по делото за незаконното подслушване, заведено срещу него.

Това разказали източници от адвокатската колегия. Цветанов изпратил свои хора да питат за условията на защитата. Той не отишъл лично. Неговите хора започнали да получават учтиви откази от рода на “претрупани сме с работа и не можем да поемем и това дело”, “нямаме свободни други юристи, които разбират от тази материя”, “другите фирми са по-добри” и прочие шикалкавения. ТемидаНа няколко места пък поискали такива космически хонорари и то авансово, че емисарите се чудели дали да приемат и дали това няма да се разчуе и хората да се питат пак ли тъстът и тъщата плащат.

Преди седмица бившият МВР шеф заяви  в парламента, че над десет топюристи му предлагали услугите си и той имал огромен избор след най-добрите, а немски експерт по сигурността щял да му бъде свидетел.  Истината обаче била друга. Никой не искал да се захване с такова парещо дело и доста от бранша отказали. Наложило се да се намеси Бойко Борисов и да му намери адвокат. Кой ще е той ще стане ясно в сряда в 10 часа, когато е насрочен първият разпит. Най-вероятно тогава ще стане въпрос и за задържането на ексминистъра в ареста. Специалисти предполагат, че ще се размине само с парична гаранция, а сумата, за която се говори е 100 хиляди лева.

източник: skandalno.net

Leave a Comment