„Безхаберен служител на бензиностанция „Петрол“, която е близо до центъра на София, сипа в мердеса ми бензин вместо нафта. Тъй като се бях загледал в таблета си, не видях, че ми е заредил от грешното гориво, платих си и потеглих. Изминах няколко километра и спрях на оживено кръстовище. Тогава колата започна цялата да се тресе“, разказа преди минути пред ПИК наш редовен читател, на когото имената се пазят в редакцията.

В събота той трябвало да посети един от автосервизите, за да отстрани друг проблем свързан с елекстрическата система на автомобила му.

„Първоначално служителите в сервиза не успяха да установят защо колата се тресе. След това обаче провериха горивото и се оказа, че колата е заредена с бензин, вместо с дизел. Казаха ми, че съм извадил голям късмет, защото ако съм продължил да карам още малко е щял да се прецака двигателя, а колата е могла да се запали в движение“, обясни потърпевшият.

Заради неправилно сипаното гориво той се отървал „само“ със смяна на горивен филтър, източване на бензина и повторно зареждане с дизелово гориво. Цялата сметка заедно с труда на майсторите му излязла около 300 лева.

„Няма да се занимавам да търся отговорност от бензиностанцията, защото имам други по-важни неща за вършене. Но хората трябва да си отварят очите на четири, когато им наливат гориво“, предупреди читателят.

източник: pik.bg

Leave a Comment