След като няколко години води упорити битки по гръцките съдилища, българката Костадинка Кунева най-после спечели делото срещу своя работодател

През 2008 година жената е брутално залята със сярна киселина, а окръжният съд на Пирея прехвърля отговорността за нападението на фирмата „ИКОМЕТ”, в която тя работи.

Според различни публикации в медиите съдът отсъжда дружеството да заплати на осакатената Костадинка сумата от 250 хил. евро, от които 80 хил. да й бъдат изплатени веднага. В мотивите на съда за взетото от него решение се споменава, че въпросната фирма носи непосредствена отговорност за атаката, извършена срещу българката преди пет години.

Нападението над Кунева е признато за трудова злополука, защото става веднага след напускането й от работното място и след като фирмата категорично отказва да промени смяната й, както служителката поисква от своите работодатели, след като получава няколко последователни заплахи за живота си заради синдикалната си дейност.

Делото по случая влиза за разглеждане в съда в Пирея на 5 февруари тази година. Самата Костадинка Кунева не присъства на изслушването, защото от няколко месеца живее в Париж, където претърпява няколко сложни хирургически интервенции. Лечението й се покрива от Гърция и България, както и от дарения на лица и фирми.

източник: razkritia.com

Leave a Comment