Преговорите между медийната група и сателитния оператор удариха на камък

Преговорите между компаниите не доведоха до никъде. Би Ти Ви и останалите й шест канала спират след Нова година, ако сателитният оператор не приеме условията на медийната група.

Зрителите два дни преди Коледа не можеха да гледат телевизията, но като жест към тях им беше отпуснато време до Нова година. Медийната група твърди, че операторът й дължи големи суми от неплатени такси. Освен това сателитът не бил съгласен да преподписва нов договор за 2013 г.

“Седемте канала на Би Ти Ви се продават под 2 лв. на абонат и тази цена им се вижда висока. В същото време “Булсатком” купува канала “Филм+” за 2,80 лв. на абонат. С останалите големи оператори – “Близу”, “М-тел”, “Виваком” и “Нет 1”, вече имаме договори. Цената за тях е същата и те не са вдигнали таксата за абонатите си, както плашат от “Булсатком”, съобщиха от Би Ти Ви.
От сателитния оператор пък съобщиха, че според новите условия на bTV Media Group цената, която трябва да се плати е три пъти по-висока от настоящата. Отгоре на всичко офертата на Би Ти Ви е със срок до 14.01.2013 г.

Основните потърпевши – зрителите, са в очакване преговорите да завършат максимално в тяхна полза. И да могат да гледат каналите, и да не се стига до увеличаване на потребителските такси.

За капак – и от Тв 7 ще спрат излъчването си 1 януари 2013 г. в 0,00 ч, обяви изпълнителният й шеф Николай Бареков. “Договорът е крайно неизгоден за нас, не получаваме пари за абонат, а мизерна месечна сума. Трябва да имаме взаимноизгоден договор между двете страни, иначе спираме сигнала”, категоричен е телевизионерът.

Ръководителите на медии твърдят, че не се знае истинския брой абонати на “Булсатком”.

източник: razkritia.com

Leave a Comment