Л-карнитин е възможно най-безвредната добавка за изгаряне на мазнини в тялото ни. Той е напълно естествен и може да бъде открит в тялото ни. Предлага се под различни форми, за да задоволи нуждите Ви.

Ето основните видове L-карнитин:

1. Пудра/прах. Тази форма на прием е подходяща за хората, които обичат да пият шейкове или имат непоносимост към преглъщането на хапчета.
2. Таблетки – таблетките са една от стандартните форми за употреба на Л-карнитин. Има различни капсули, които се освобождават по различен начин в организма. Разполагате с лесен контрол на дозите.
3. Течен Л-Карнитин – той също се дозира лесно. Най-голямото му предимство е, че се освобождава в кръвта доста бързо – веднага щом стигне до лигавицата. Наличен е в различни вкусове, за да е по-приятен приемът.

Има два основни вида на добавката:

1.Л-карнитин, който е познат и просто като карнитин. Той е аминокиселина, която тялото произвежда от лизинът, който също е аминокиселина. Основната му функция е да транспортира мастните киселини през клетъчната мембрана, за да отиде тя в митохондриите. Там мазнините се преобразуват в енергия. След това Л-карнитина се свърза с отпадъчните продукти от реакцията и ги изкарва обратно от клетъчната мембрана, която по начало е непропусклива. Подпомага работата на сърдечно-съдовата система.

Оптималният прием на тази добавка е около 2 и 4 грама. Може да разделите дозата на два пъти – половината преди тренировка, а другата половина преди лягане.

2. Ацетил Л-Карнитин – това е добавка, която е естер на традиционния карнитин. Освен за преобразуване на мазнините, ALC служи и за подобряване на паметта. Може да се третира и като антиоксидант и като помощник на сърдечно-съдовата система. Учените смятат, че помага при Алцхаймер.

Дозировката му  е около 2-3 грама, които трябва да разделите на 2-3 приема. Тоест около грам, грам и половина на доза.

Ето и един жокер – Най-голямото разнообразие от продукти с л-карнитин можете да откриете на сайта БГ Фитнес (http://bg-fitness.com/) и да пазарувате с отстъпка в размер на 5% с промо код 5555 при завършване на поръчката.

 

Leave a Comment