Манията за перфектно тяло понякога води до наистина абсурдни идеи. Които освен откачени са и опасни за здравето. Така например двадесет годишната Марли Белетран и двадесет и седем годишната Лизандър Лануза си зашиха езиците, за да отслабнат.

Момичетата решили, че това е идеален начин да си намалят теглото. И само за месец успели да смъкнат по десетина килограма.

Абсурдният метод за отслабване е патент на пластичния хирург от Бевърли Хилс Николас Чарей. Той практикува този метод от 2009 година и колкото и невероятно да звучи, хиляди са желаещите, които искат да се подложат на интервенцията.

Въпреки забележителния си ефект, процедурата е много болезнена за пациента. Върху езика се пришива допълнително парче, което има големина колкото пощенска марка.

След интервенцията всеки опит да се хапне нормална храна води до силни болки и пациентите предпочитат да не се хранят, за да го избегнат.

Което води до почти постоянно гладуване и смъкване на килограми.

„Не си чувствам езика, много боли. Процедурата наистина е ефективна. Изобщо не мога да се храня”, споделя Марлин.

Десетте килограма, които е свалила само за един месец, й дават кураж да издържи на болката и да продължи стоически да я понася. За да стигне до мечтаните за нея килограми и фигура, пише daily.mk.

източник: kliuki.net

Leave a Comment