Биологичните родители на Мария, която беше открита в катун в Гърция, са българите Атанас и Саша Русеви от гр. Николаево, Старозагорско. Тя бяха открити по-рано днес след разпространена информация в гръцките медии.
По неофициална информация двамата роми са извикани днес на разпит в полицията, а по случая работят освен Интерпол и българските ДАНС и ГДБОП.

Семейство Русеви има между 7 до 10 деца, а от тях други две са също руси и синеоки, както е самата Мария – признакът, който усъмни гръцките власти преди седмица. По думите на петокласничката Фани майката на Мария я познала по телевизията. Саша се разплакала и поискала да си върне детето.


Братът на бащата разкри детайли по изоставянето на „русия ангел“. Тя се родила в Гърция, докато двамата й родители брали маслини и портокали. Те я оставили, тъй като не могли да извадят нужните документи, за да се върнат обратно с нея. Най-голямото дете в семейството обаче разказа пред екип на bTV, че майка му и баща му са получили пари за бебето Мария.
Откриването на момичето предизвика силен международен отзвук и търсенето на корените й продължи блзио седмица. Преди ден властите в Гърция поискаха помощ от Интерпол, за да установят произхода на малката Мария.
Твърдението на ромската двойка, обвинена в отвличането на Мария, беше, че са я осиновили от биологичната майка с нейното разрешение.

източник: trud.bg

Leave a Comment