ОФИЦИАЛНО!!! НЯМА ДА СЕ ПУШИ В ЗАВЕДЕНИЯТА!!!

Забраната за пушенето на закрити обществени места остава. Това заявили вчера пред „Труд“ депутати от ГЕРБ по повод появили се публикации, че народни представители от всички партии са се обединили около идеята цигареното ембарго да се вдигне от догодина след 22 ч. в заведенията и баровете.

В. „Стандарт“ писа вчера, че депутатите „клекнали пред атаките на ресторантьори и върлите тютюнджии“. Темата предизвика мнoго интересна полемика в Дир.бг със засега почти 800 мнения.

„Ние сме лидерска партия, а становището на шефа ни е непроменено – забраната няма да се маха“, казаха неофициално от ГЕРБ пред „Труд“- отново без да се споменават имена. Оттам припомниха как и в едно от последните си тв интервюта премиерът Борисов за пореден път е заявил, че стои твърдо зад ограничението.

„Малко остана пушачите да приемат мярката, след още няколко месеца ще свикнат с новия режим“, добавиха от ГЕРБ и уточниха, че пушат 39% от населението, т.е. те трябва да се съобразяват с по-голямата част от българите.

Дебатите за либерализиране на режима се появиха отново заради предложени наскоро от независимите депутати поправки в закона да бъде върнато старото положение – със зали за пушачи и непушачи, защото при забраната много заведения ще фалират, а хиляди хора ще останат без работа.

Днес един от народните представители, които подкрепят стария режим – Стоян Иванов, коментира, че има тайни договорки да се подкрепи от мнозинството в парламента промяна, с която да се разреши пушенето в заведения след 22.00 часа.
„Това предложение е лобистко – ще е в полза единствено на едрите собственици, а няма да помогне на дребния и средния бизнес“, коментира той, цитиран от БТА.

И от ръководството на хотелиерската и ресторантьорската организация заявиха, че продължават да настояват да се върне старият режим със зони за пушачи и непушачи.
„На нас нито един депутат не ни е обещавал, че забраната ще падне след Нова година“, добавиха от организацията.

източник: dir.bg

Според Вас, ТРЯБВА ли да се пуши в заведенията след 22:00 часа или не?

Leave a Comment