Войната между  Митко Щерев и  Лили Иванова продължава с пълна сила. Отняколко седмици в международната музикална и видео търсачка Youtube са свалени част от  от най-легендарните изпълнения на примата на българската естрада, които са по музика на Митко Щерев.

Сред тях е и невероятно силната и безсмъртна балада “Осъдени души”. Композиторът се закани, че ще си търси правата до дупка. Той пратил в търсачката писмо с решението на съда, според което само той притежава авторските права за култовата песента към филма  и без негово разрешение никой не може да я пее, да я интерпретира и да качва свои вариации в интернет.

От известно време той е нарочил Лили и непрекъснато я преследва винаги когато пее  негови песни да му плаща по 8 процента от печалбата. лилиДвамата сериозно се скарали след концерт на примата в НДК. Той я притиснал да му плати, понеже изпяла няколко нови парчета, а тя му отговорила, че това не зависи от нея, а от организаторите. Нека се разправя с тях. Организаторите не му обърнали никакво внимание  и композиторът се обърнал към съда. Там защитил всички свои авторски права и сега чака приходи, но такива няма.

Той съди и новата група “Диана Експрес”, която била взела името, измислено от самия него. Отделно съди за по 10000 хиляди лева всички членове на групата, които пеят негови песни. Лили подхвърлила, че тя го е направила известен и той каквато и музика да пише, ако няма кой да я изпълни, ще остане нечута от хората. Митко обаче я отрязал и казал, че известен го направил Емил Димитров. В момента някои фенове на песните му недоумяват защо не се разбере с импресариото на всеки изпълнител и защо осъжда си на забрава. Да. Той е написал много хитове, но сваляйки ги от интернет, ги обрича и след време никой няма да ги помни. Освен това отношенията певец-композитор са дълбоко свързани и каквато и музика да сътвориш, няма как да стигне до хората, ако го няма изпълнителят. Всеки си е прав за себе си, но от това са потърпевши само любителите на музиката, твърдят меломани.

източник: skandalno.net

Leave a Comment