Измислянето на подарък е много трудна работа. За да е подходящ, трябва да познавате човека много добре. Има и друг вариант – с дежурните подаръци, които винаги носят радост – билет за кино/театър или предплатен ваучер за книжарница, бижутерия, магазин за козметика или дрехи.

В ерата на интернет и на онлайн магазините направо е престъпление да се оправдаваме с липса на време за пазаруване или недостиг на информация. Ако направите гаф, той се тълкува единствено като липса на вкус, неискреност или нежелание да зарадваш любимия човек.

Търговците се научиха, образоваха и отракаха – влизаш в магазина, казваш какво търсиш, за кого, за каква въраст и до колко пари и веднага те засипват с куп предложения. Няма начин да сбъркаш. Голяма помощ вършат и социалнитие мрежи – ако въпросният човек ви е приятел, със сигурност му познавате и кътните зъби, така че няма начин да не оцелите в десетката с изненадата.

Ето и нашата класация за 4-те най-обидни подаръка, които не бива да правите.

  • Тиган, тенджера и всякакви подобни домакински уреди/вещи от магазините за домашни потреби. „В този живот не играя „Пепеляшка“ в главната роля!“
  • Кактус или саксия с грозно цвете – ясно е, че сте опърничава, но да ви го напомнят и с цвете вече е прекалено. Като други неудачни цветя се споменават сухите цветя – „Да не съм натюрморт!“ и карамфилите – „Да ти приличам на умряла!“.
  • Антиейдж“ козметика – крем или маска против бръчки – страшен намек, че времето е оставило своите следи върху вас. Мерси, нямаме нужда от акцентиране на този момент.
  • Готварска книга „Как да се научим да готвим по-добре“ или „За мързеливи готвачи“ – ако ви подари подобно нещо, ударете го с книгата по главата. Не стига че се стараете, ами и е вечно недоволен!
  • Източник: Dnes.bg

Leave a Comment