Пълен провал, невиждан досега в историята на Нова тв, претърпя Х Фактор. Музикалното риалити се дъни с всеки изминал лайф, гаф след гаф изнервят водещи, жури и участници до краен предел.

На зрителите също им дойде до гуша от технически издънки и се забелязва масов отлив в рейтинга на предаването. Медийни експерти не изключват предсрочно прекратяване на Х Фактор заради отдръпването на голяма част от рекламодателите, научи HotArena.net.

Къде ми е сценарият?

Върхът на гафа бе по време на снощния лайф, който стартира с поредната издънка. „В ефир ли сме? Ъ-ъ-ъ, какво става“, сконфузиха се водещите Мария Игнатова и Алекс Раева. Неочаквано те влязоха в ефир, но аутокюто още не бе включено. Така водещите останаха без сценарий и започнаха да мъкнат притеснено.

Мария опита да реагира бързо на ситуацията и заприпка зад сцената, за да вземе написания сценарий, но зрителите вече бяха безкрайно отегчени. Защото от самото начало на Х Фактор гафовете заливат ефира.

Ни звук, ни картина

Може би най-нетърпимият гаф в музикалното риалити е проблемът с озвучаването. Всеки път или някой от микрофоните на участниците не работи, или част от озвучителната техника е направила срив. Това дразни зрителите, но талантите страдат най-много, защото този гаф се пише на техен гръб и те не успяват да покажат максимума от себе си.

На всичкото отгоре от време на време се губи и картината в шоуто, което тотално убеждава зрителя, че трябва да превключи канала.

При един подобен гаф от предаването се наложи да излъчат два поредни блока с рекламни спотове, което едва ли се е харесало на СЕМ. Повече от 20 мин зрителите гледаха реклами вместо шоу!

Причината е в продуцентите

Не може да се отрече, че когато миналата година продуцент бе Владимир Ампов-Графа, Х Фактор разби всички музикални предавания. И сценични ефекти, и талантливи и забележими участници, и озвучаване, техника – всичко беше на световно ниво.

Тази година шоуто се пое от Магърдич Халваджиян, който е много добър продуцент, но липсата му на опит в музикалната индустрия си каза думата.

Дано поне шоуто изкара до края, за да може участниците да се реализират. И дано Халваджиян им даде такъв шанс, какъвто Графа даде на победителя Рафи, на Ангел и Мойсей, на Михаела Филева. Дано!

източник: hotarena.net

Leave a Comment