Певицата Ейми Уайнхаус е починала от злоупотреба с алкохол, потвърди британското правосъдие. Това стана след повторното разглеждане на делото заради откриването на грешка в процедурата. Заключенията повтарят тези от първото разследване за обстоятелствата около смъртта на певицата, съобщи АФП.

27-годишната Ейми, която почина през юли 2011 г., имала над пет пъти по-голямо количество алкохол в кръвта си от законно допустимото за шофиране или 416 милиграма на децилитър кръв, потвърди следствието днес. През октомври 2011 г. Сюзан Грийнуей, съдебен медик, разследващ смъртта на певицата, стигна до заключението, че тя е починала вследствие на приемането на голямо количество алкохол след период на абстиненция.

Нейните заключения обаче трябваше да бъдат преразгледани заради нарушаване на процедурата. Грийнуей нямала изискваните пет години практика във Великобритания, за да ръководи подобно разследване. Това я принуди да подаде оставка през ноември 2011 г.

Освен това тя била назначена на поста от съпруга си Андрю Рийд, който също е съдебен медик. Той също подаде оставка през декември 2011 г. след съобщението за започнала дисциплинарна процедура срещу него.

Шърли Радклиф, на която беше възложено да преразгледа заключенията на следствието, заяви, че Уайнхаус наистина е починала вследствие на алкохолно натравяне и допълни, че тя имала в кръвта си „ниво на алкохол, често свързвано със смъртта“.

Радклиф уточни, че певицата доброволно е изпила алкохола и че на пода имало две празни бутилки водка, когато била намерена мъртва в леглото в апартамента си в Камден, Северен Лондон, на 23 юли 2011 г.

Певицата, която спечели пет награди Грами в кариерата си, се бореше с години със зависимостта си от наркотиците и алкохола.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment