Разноцветни топли пантофки се продават в Бургас, които причиняват много поразии, предупредиха дерматолози. Стоката е от китайски произход и потърпевшите твърдят, че са купили топлинките от пазара на „Младост“, други от сергиите в „Лазур“ край бившата „Сара“, а трети от малките магазинчета край „Краснодар“, съобщава flagman.bg.
На пръв поглед домашните зимни боти са много красиви и изглеждат здрави и надеждни. Те се предлагат в различни цветове – розови, сини, бели и кафеникави. Има номерация за възрастни и за деца. Разликата им с истинските, произведени в България топлинки, е в цената. Китайската пратка е по 6 до 8 лева за чифт, а българската над 15 лева. Вече над 20 души, включително и деца, са получили силна алергична реакция от зимните артикули. Въпреки че са ги обули с чорапи, кожата им е реагирала и целите им ходила са обринати с големи червени мехури пълни с течност.

Само в един частен дерматологичен кабинет досега са потърсили помощ четирима пациенти на различна възраст. Всичките са със силно сърбящи обриви по краката. Дерматолозите твърдят, че или силната боя, или използваното лепило предизвикват силната алергична реакция. Освен по цената и ярките цветове, ментетата могат да се различат и по миризмата. Те „ухаят“ силно на нещо средно между разтворител за боя, лепило и гума. И дори след изпиране в пералня особената миризма не изчезва.

източник: blitz.bg

Leave a Comment