Конкурсът за красота Miss Snow Universe (“Мис Снежна вселена”) се провежда за първи път в Новосибирск.

Снежните “миски” мерят красоти в Новосибирск, в рамките на Всемирния снежен форум. Зимният празник е известен по цял свят с великолепните скулптури от сняг и лед, върху които седмици наред работят творци от различни страни.

За конкурса по красота са били регистрирани стотина момичета, пишат от ria.ru. До финала са били допуснати 20. Най-голямото изпитание за хубавиците са оказа фотосесията на фона на прословутите снежни скулптури. Момичетата, разхвърляни по бански, изтичват една по една за петнайсетина секунди, а в това време фотографите светкавично им нащракват по няколко кадъра, преди да са посинели – температурата е минус 20 градуса по Целзий! Веднага след снимките храбрите моми биват загръщани в кожени палта и отвеждани в топъл автобус, където ги наливат с горещ чай. Своите звездни секунди пред камерите всички момичета оползотворяват блестящо, като че ли навън пече слънце и е най-малко 30 над нулата!

Една от миските споделя, че в такава обстановка адреналинът в кръвта е много и не усещаш студ. Друга споделя, че по предварителна информация се очаквало да е 5 градуса под нулата, но се оказало малко по-студено.

Журито, в което влизат експерти от модни агенции в САЩ, Япония и Италия, оценява кандидатките по красота на лицето и фигурата и по артистичност. Победителката ще получи корона от сребро и планински кристал. А вероятно и добри предложения за работа.

Форумът под тази информация тъжно отбелязва, че подобно издевателство може да бъде измислено само от малоумници. Но от същата категория вероятно са и онези, които приемат да участват в конкурс при подобни условия.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment