Неочаквана изненада за пушачите броени часове преди настъпването на коледните празници.

Тъй като управляващите не взеха отношение по въпроса със забраната за тютюнопушене на обществени места и най-вече в заведенията, ресторантьорите се вдигнаха на протест.
Те скочиха срещу забраната, обявявайки, че в знак на протест срещу безхаберието на управляващите ще позволят на своите клиенти да пушат необезпокоявани от никого.

Те се заканиха да изкара пепелниците по масите още от днес и по време на коледните и новогодишните празници ще позволят на посетителите да пушат, без оглед на забраната.

Контролните органи обаче застанаха срещу решението им, обявявайки, че ще извършват масови проверки по заведенията по време на празниците, считано от днес.

Масираните проверки, които ще се проведат на територията на цялата страна ще продължат до другата година.
Това означава, че всички почитатели на цигарите няма да могат да се насладят на празниците докрай, тъй като въпреки платените празнични куверти, няма да могат да запалят цигара в заведението, което са избрали.

Това решение сякаш стресна ресторантьорите и те направиха крачка назад като забраниха категорично цигари в заведенията предвид масовите проверки.

Разбира се никой не може да спре клиента, решил да запали цигара, но той ще понесе пълната отговорност при пристигането на контролните органи, коментират собствениците на заведения.

източник: razkritia.com

Leave a Comment