Повече от 250 писма на знаменитости ще бъдат продадени на търг в Ню Йорк след броени седмици.

В сбирката, която принадлежи на анонимен колекционер, е последното писмо на Мерилин Монро до наставника й. Началната му цена е 50 000 долара.


“Волята ми за живот отслабва. Повече не мога да понасям това. Знам, че приличам на луда, но мисля, че всъщност наистина полудявам. Струва ми се, че щом застана пред камерата, забравям всичко, на което съм се учила, и не мога да се концентрирам. Сетне имам чувството, че изобщо не съществувам” – драматично се саморазкрива Мерилин.
Прелюбопитен екземпляр от сбирката е пакетът с писма от 34-ия американски президент Дуайт Айзенхауер, описват от lifenews.ru.. 58-те листа са писани между 1942 и 1945 година и са адресирани до жена му.
Специално внимание заслужава писмото на Джон Ленън до Линда и Пол Макартни, в което вече проличава разривът и разпадането на групата. Ленън очевидно продължава спор за мястото на The Beatles в съвременната култура – “Наистина ли мислиш, че много неща в съвременното изкуство са се появили благодарение на The Beatles? Не вярвам, че си чак толкова луд, Пол. Когато престанеш да вярваш в това, може би най-накрая ще се опомниш, пише Ленън.
Реликвите ще бъдат изложени през втората седмица на април в галерия “Дъглас Елимън” в Ню Йорк, а търгът е планиран за 30 май.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment