Положението в българските телевизии  в момента е повече от трагично, заяви проф Вучков.. Те се опитват да балансират между господарите си, но и все пак да се харесат на правителството и резултатът е плачевен. Във всички сутрешни блокове, където се надпреварват да се хвалят колко са добри и да се бият за зрители, положението е едно и също. И Анка Цолова, и Генка Шикерова, големите водещи, само задават въпроси и чакат отговори, все едно са се събрали на раздумка. И всяка се хвали колко по-умен въпрос била задала.

Абе, момиче! За да задаваш въпроси, първо,  ти трябва да имаш мнение по конкретната тема и да го защитаваш през цялото време. Целта е не да мачкаш “противника” с едни и същи въпроси, а да го надвиеш словесно с аргументи. Ама как да го надвиеш, като не си прочел една сериозна книга докрая, като самият ти нямаш концепция, освен тази на господарите ти? Тези дами очакват гостите да им направят предаването, а не самите те да го изведат до логичния му край.

Но на фона на общия упадък на телезизиите най-много съм разочарован от Нова. Тя се превърна в грачещо сборище на хора, които имат една единствена цел. Да унижат някого. Като се започне от сутрешния блок, мине се през Гала, която преди правеше предаване за култура, а сега за фолкаджийки, мине се през така наречените “Господари на ефира”, които се гаврят грозно и безпардонно с всеки и се стигне до ужасяващото ме предаване ВИП Брадър, което вече е върхът на падението. Измислени випове спорят за измислени проблеми, опитват се да гледат умно, но няма как да гледаш умно, когато самият ти не си такъв.

Но най-голяма деградация забелязвам при Венета Райкова. Тя стигна до нивото на махленска клюкарка. Докато преди канеше някакви стойностни хора, опитваше се да прави публицистика, сега е заложила на пълния мързел. Прочита няколко клюки от  сайтовете. След това слага някоя певица или модел на стола срещу нея и потъват в клюки за други. Или дамата прави смайващото разкритие, че като млада имала пъпки по лицето. Журналистиката в България просто удари дъното, заключи професорът.

източник: skandalno.net

Leave a Comment