Най-нетърпеливи за днешните митинги бяха ромите в Пловдив и то не защото ги интересува кой ще управлява страната, а защото на площада беше дошъл любимият им оркестър „Карандила“. Те насядаха по пейките, а най-темпераментните друснаха по един кючек.

Днес управляващи и опозиция си мерят …електората, едните в София, другите в Пловдив. Тъй като на местни сили не може да се разчита, всички си докараха поддръжници с всякакви транспортни средства. Най-много бяха автобусите, които летяха от сутринта по магистрали и пътища. Сякаш по предварителна уговорка всеки е разузнал във вражеската централа колко автобуса  ще приготви и бройката на ГЕРБ и БСП удивително съвпада.

ДПС се видя в чудо заради електората й,  който живее по затънтени места, селца и паланки и реши въпроса кардинално. Нае влак! Той е извъреден, купен е от БДЖ като специален презов и тръгна в 3 часа сутринта от бургаската гара. Като събра поддръжници от Айтос, Карнобат, Сливен и останалите гари по пътя.

Дори „въоръжението“ на всички групи е еднакво – сандвичи, минерална вода и плакати. Никой не призна, че сандвичът му е купен с партийни пари и вички казаха, че са си ги купили сами. От ДПС пък яко се бяха въоръжили с домашни баници и питки и домашно сирене.

Голямото преселение на електорални единици и голямото митингуване затрудни движението в София и Пловдив, но за сметка на това в останалите градове е тихо и спокойно. В Пловдив крещят „Оставка“, а в София издигат лозунга „Не разделяйте нацията“. Ранобудните студенти днес ще спят, за да не излезе, че имат политически искания и по-точно, че подкрепят някоя от партиите. Оромни тълпи от хора са се събрали в двата града. В момента журналисти разузнават на кого колко му е платено за съботната разходка и колко са тръгнали само за идеята.

България е разделена на две и няма сила, която да я обедени, ако политиците не загърбят егото си и не заработят заедно в името на народа. А партиите спрат да плащат за автобуси и насочат средствата към по-социални цели.

източник: skandalno.net

Leave a Comment