Хипотермия е причината за трагичния край на варненския митрополит Кирил. Това показва докладът от аутопсията, оповестиха от Светия Синод.

Дядо Кирил се гмурнал по- дълбоко от обичайното, докато търсел миди, и попаднал на студено течение. Мускулите на тялото му вкочанили и това довело до смъртта му.

Покойният варненски митрополит ходил да се гмурка всяка сутрин на неохранявания плаж „Траката“, свидетелстват местни рибари. Именно там вчера сутринта беше установена смъртта на варненския владика.

Веднага след като се разчу новината за смъртта му, плъзнаха различни конспирации за внезапната кончина на митрополит Кирил. Приживе владиката имаше доста спорна репутация и се носеха слухове за нерегламентирани контакти с подозрителни лица. Клюките пък бяха подклаждани от скандали като този с „Линкълн“- а на дядо владика.

Митрополит Кирил пък сам призна, че в началото на годината бил обект на изнудване. Владиката разкри, че му била поискана крупна сума от влиятелни кръгове, за да не водят клеветническа кампания срещу него. Резултатите от аутопсията обаче не откриват следи от упражнено насилие върху покойния митрополит.

Новината за смъртта на дядо Кирил сащиса Светия Синод. Патриарх Неофит получи хипертонична криза.
В скоро време Светия Синод трябва да определи наместник на покойния митрополит като за такъв се спрягат имената на ловчанския Гавриил или старозагорския Галактион.

източник: skandalno.net

Leave a Comment