Този сутиен-чудо не само е функционален в класическия смисъл на думата: той може да спасява притежателките си от емоционалното преяждане!

Гигантът Microsoft, известен с компютърните си програми и игрови конзоли, неочаквано реши да нагази в пазара на бельо. Разбира се – щом работата е свързана с Бил Гейтс, без високи технологии няма как да минем, отбелязват от medikforum.ru. Сутиенът на Microsoft има специални сензори в чашките и страничните панели. Чрез тях се следят сърдечният ритъм, телесната температура и нивото на стрес.

Конструкторите на сутиена обясняват, че по тези показатели може да се съди дали преяждате. Получените от сутиена данни се предават по системата Bluetooth до смартфона на собственичката, като по този начин тя е информирана в реално време дали все пак не прекалява с утешителното похапване.

Основното предназначение е ориентирано именно към утешителното похапване: поглъщането на много калории за кратко време в ситуация на стрес, на емоционално натоварване. Жените много често стават жертва на това преяждане, когато имат някакви проблеми в личния живот или работата.

Създателката на продукта, психоложката Мери Червински обяснява, че новият сутиен ще помага на притежателките си да контролират своето неадекватно поведение. Умното бельо дава възможност на човека да разбере какво точно му се случва и бързо да коригира действията си.
Сутиенът на Microsoft преди време е бил тестван от доброволки в продължение на 4 дни. Това не било особено приятно за тях – те носели прототип, чиито батерии трябва да се сменят на всеки 4 часа. Крайният резултат все пак бил положителен и симптомите на преяждането са били засечени в 75% от случаите.

За аналогичния проблем при мъжете от Microsoft разработват специална гривна.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment