Постройката се е килнала застрашително наляво, от общината се оправдават, че пари за ремонт няма

Животът в русенския блок “Калофер” се е превърнал в ежедневно приключение за обитателите му. Панелката се е разцепила на две точно между два от входовете, а разстоянието на пукнатината вече е над метър в горната си част. Постройката се е наклонила застрашително наляво, а живущите в блока разкриват, че положението е наистина страшно, особено нощем, когато стените започнат да скърцат.

Обстановката в самите апартаменти също е на ръба между трагедията и комедията. Голяма част от шкафовете и обзавеждането е килнато на една страна заради наклона и собствениците са се принудили да ги уравновесяват с подръчни материали. Заради деформацията голяма част от водопроводните тръби са се напукали, както и тръбите за парното. Голяма част от обитателите на блока вече са се изнесли, уплашени за сигурността си. Апартаментите им обаче си стоят празни, тъй като няма желаещи да ги купят.

От общината само свиват рамене, заявявайки, че са уведомили Комисията за природни бедствия и аварии, но нямат пари, с които да финансират наложителния ремонт, предават от ПИК.

източник: razkritia.com

Leave a Comment