Фатална любовница свали военния министър на Русия Анатолий Сердюков. Красавицата трупала в дома си несметни бижута, заради които той ще бъде изправен на съд, научи HotArena.net.

34-годишната Евгения Василева крие в дома си повече от 51 000 скъпоценни камъка. Тя ще бъде подсъдима заради гигантски корупционен скандал, замесил и министъра на отбраната.

Бижутата — диаманти, рубини, сапфири и изумруди — са само част от огромните богатства на фамозната блондинка. Освен тях изследователите иззели още 19 кг. злато и платина под формата на различни украшения.

Общата стойност на имането на бившата шефка на „Оборонсервис“ възлиза на 130 млн. рубли. И това е само груба оценка на материалите, без да се взема предвид художествената им стойност.

Цял екип бижутери е нает от разследващите, за да проучи стойността на съкровищата й.

Евгения в момента е в ареста и следствието очаква началото на процеса срещу нея. Тя бе обвинена от прокуратурата мошеничество, легализиране на престъпни средства и злоупотреба със служебно положение, за които може да получи 12 години затвор.

Заедно с нея в престъпните действия е участвал и министърът на отбраната Сердюком. Подалият оставка политик обаче не е обвинен в престъпни деяния и няма да бъде съден.

Според прокурорите, Василева е ощетила хазната с най-малко 1 млрд рубли, което е близо 30 милиона долара., пише „България днес“.

източник: hotarena.net

Leave a Comment