Смущава тенденция забелязаха полицаите от Варна. Само за едно денонощие двама мъже решиха да сложат край на живота си, като се хвърлят от Аспаруховия мост. За щастие и в двата случая служителите на МВР се реагирали бързо и адекватно, след като са получили сигнали за опасността.

Първият сигнал е подаден в 19.30 часа, а вторият – в 03.30 часа. Единият мъж е на 48 години, а другият – само на 22 години. Органите на реда успели да си свалят от парапета и така да ги спасят от сигурна смърт. Мъжете са настанени в психиатрия, където ще разговарят със специалисти, писа местният сайт “Петел”.

Полицаите регистрираха и трети опит за скок от Аспаруховия мост. Жител на Добрич реши да сложи край на живота си, но без разубеден от служители от Четвърто РУП. Полицаите поговорили с добричлията и му въздействали. В крайна сметка случаят се разминал без инциденти.

Всичко това обаче е доста смущаващо и притеснително. Интересно е, че повече мъже се решават са скочат от Аспаруховия мост, отколкото жени. Във времената на криза и мизерия мъжете се депресират повече и явно са с по-лабилна психика.

източник: pravda.bg

Leave a Comment