Осем милионери са депутати в сегашното Народно събрание.  Най-богат от тях се оказа Веселин Пенев от ДПС (вдясно на снимката, другият е Тунчер Кърджалиев), сочи имотната му декларация, представена пред Сметната палата.

Пенев има  депозит от 3 219 506 лв. В декларацията му, освен милионите, фигурират още 27 имота из цяла България. В имуществото на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета лозя, ниви, ливади. Според имотната декларация срещу 26 лева (!?) семейството на Веселин Пенев е придобило къща с двор от 620 кв. м до морето – с. Рогачево, община Балчик.

Пенев притежава голяма компания за препарати за растителна защита. Като депутат от Търговище той е известен в Лудогорието, че държи бизнеса с пестициди. С тях се пръскат огромните пасиви с жито, лозя, овощия и др.

Сред милионерите в този парламент се спрягат имената на Георги Мърков и Петър Курумбашев, Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев.

източник: pik.bg

Leave a Comment