Срещу Мартин Карбовски са заведени съдебни дела за три милиона лева, пишат от скандално.нет Журналистът имал да изплаща неустойки, плюс това вбесил с наглото си поведение “Телеман”, работодател и продуцент на Карбовски от времето му в Нова ТВ. Боян Петков, собственикът на “Телеман” е бесен след бягството на Карбовски и е завел многобройни дела срещу журналиста.

Съдебните искове са заради нарушения по сключени договори и извършена кражба на интелектуална собственост и погазване на журналистическата етика. В ТВ7 Карбовски продължава да излъчва материали, които са снимани по времето, когато работодател на журналиста е “Телеман”, които са и собственици на въпросните материали.

Освен това продуцентите на Карбовски имали договор с Нова ТВ да излъчат 120 предавания “Отечествен фронт” и “Директно Карбовски”, но журналистът си събрал багажа и се пренесъл в ТВ7. Карбовски нарушил и друг договор- този с “Телеман”, който е до 2014 година.

Николай Бареков трябваше да плати неустойките по договорите на Карбовски, но това няма да се случи, разкриват вътрешни лица, тъй като от Нова ТВ няма да се съгласят на задкулисни договорки. Карбовски пък продължава да твърди, че в Нова ТВ се чувствал пристиснат и трябвало да се съобразява с Кеворк Кеворкян.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment