Грандиозното шоу на легендарния Роджър Уотърс снощи взриви 40 000 души на Националния стадион „Васил Левски“.

„Здравейте, добре дошли. Аз съм много щастлив да бъда тук“, каза на развален български Уотърс, а затруднението с произношението само увеличи симпатиите към него.

В началото на спектакъла той припомни и случая, на който е посветено турнето – смъртта на 27-годишния бразилски емигрант Жан Шарл де Менезес. Младият мъж е застрелян през 2005 г. от полицията в Лондон заради по-късно отхвърлени подозрения, че готви терористичен акт.

На български музикантът заяви още: „Искам да посветя този концерт на борбата на семейството му за истината и справедливостта. И на всички жертви  на държавния тероризъм по целия свят.“

Сред антивоенните и антикапиталистическите послания се открои едно, което родната публика силно припозна като свое. След песента „Mother“ със знаковия стих – „Мамо, трябва ли да вярвам на правителството“ на огромния екран зад Уотърс се изписа с огромни букви „Оставка“, което всички изтълкуваха като призив към правителството на Пламен Орешарски и като подкрепа за нестихващите вече 78 дни протести срещу властта.

източник: pik.bg

Leave a Comment