Британската полиция проучва нова информация за смъртта на принцеса Даяна и Доди ал Файед в Париж при автомобилна катастрофа през 1997 г., предаде Ройтерс.

Лондонската полиция не даде подробности за информацията или за източника си, но според британската телевизия Скай нюз тя идва от роднини на бивш войник и е предадена от Кралската военна полиция.

Полицията посочи в изявление, че проучва информация, която наскоро била получила и оценявала значимостта и надеждността й.

Това обаче не е ново разследване и не било част от операция „Паджет“, заяви полицията, визирайки полицейското разследване на появилите се след трагедията твърдения за убийство.

Според Скай нюз се смята, че новите сведения включвали твърдение, че принцесата на Уелс, Доди ал Файед и шофьорът им Анри Пол са били убити от британски военен.

Говорител на кралското семейство заяви, че новата информация няма да бъде коментирана, отбелязва Ройтерс.

Даяна, Ал Файед и шофьорът им загинаха на 31 август 1997 г. при катастрофа, докато бяха преследвани от фотографи, след като напуснали парижкия хотел „Риц“, припомня агенцията. През 2008 г. следствието заключи, че за трагедията са виновни Пол и фотографите.

Бащата на Ал Файед, Мохамед, отдавна твърди, че те са убити.

През декември 2006 г. операция „Паджет“ излезе със заключение, че няма доказателства за убийство и че шофьорът Пол е бил пиян и е карал твърде бързо.

Принцеса Даяна, която е бившата съпруга на престолонаследника принц Чарлз и майка на принцовете Уилям и Хари, бе на 36 години, когато загина, отбелязва Ройтерс.

източник: dnes.bg

Leave a Comment