Невероятен политически екшън се заформи в Бургас на бензиностанцията на ОМВ до хотел “Мираж”. Волен Сидеров, който пътуваше с група депутати от “Атака” към морето, беше спрял да починат, да налеят бензин и междувременно да отговорят на въпроси на репортери от София по телефона.

Докато Сидеров обявяваше, че иска импийчмънт на президента Превнелиев заради днешното му изказване към него се приближиха група репортери от вражеската му телевизия СКАТ.  Те протегнаха микрофон към него, а след това на местото се оказаха десетина яки момци. Според репортерите на СКАТ това са били хора от охраната на Сидеров. Според Волен, репортерите са дошли със собствена охрана, или са извикали биячите.

Операторът Светлан от СКАТ твърди, че яките мъжаги и Сидеров го нападнали, като блъскали и колежксата му. Десислав Чуколов обаче е категоричен, че в мелето са пострадали той и депутатите Деница Гаджева, Калина Балабанова и Димитър Димов. Волен СКАТТе са със следи от удари. И двете страни се кълнат, че групата яки момчета са били от “противниковия отбор”. Спрелите на бензиностанцията шофьори не могат да обяснят кой кого е нападнал и кой на чия страна е бил. Репортерите даваха над три часа показания в полицията. Сидеров отказа да дава показания и заедно с депутатите си и свои привърженици в Бургас обсади офиса на СКАТ и с мегафон призова собственика на телевизията да излезе. От своя страна той го покани в студиото, но лидерът на “Атака” отказа, страхувайки се от нова провокация вътре.  От  полицията са иззели камерите на бензиностанцията и тепърва ще гледат записите как е станало всичко. Според присъствали на екшъна, Сидеров е бил тъмночервен от гняв, тъй като отивал да изкара уикенда на морето и не очаквал, че ще попадне в такова меле. Атакисти и привърженици на НФСБ едва не се сбиха и пред офиса на телевизията, но полицията ги разгони. Враждата между Сидеров и Валери Симеонов започна миналия мандат, когато двамата бяха от “Атака”, но не можаха да си разделят депутатските места и сферите на влияние. Тогава Симеонов се отцепи и си направи своя партия. Оттогава досега те воюват открито, репортери на СКАТ преследват  Сидеров навсякъде, а той пък им чупи камерите и микрофоните, наричайки ги предатели. Парадоксът е, че двете партии са крайно десни и националистически и се борят за един и същ електорат. На изборите преди два месеца “Атака” взе над 8 процента , а НФСБ с малко  не можа да достигне 4 и да влезе в парламента. НФСБ твърдо подкрепя ГЕРБ, а Сидеров обратно – търси сметка от управлявалите заради далаверите, които направиха.

източник: skandalno.net

Leave a Comment