Коректният всекидневник „Преса“, който наскоро нашумя с преименуването на кв. Овча купел в женски полов орган, отново блесна. В публикация в съботния брой бе погребан жив човек и то не кой да е, а бащата на актрисата Йоана Буковска. Той е действащият журналист във вестник „Земя“ – Христо Буковски. В публикация в съботния си брой, „Преса“ пише: „Актрисата за кратко време губи най-близките си хора – вторият си баща – писателят Христо Буковски“.

„С удивление прочетох за своята преждевременна кончина в публикацията ви за моите внуци и дъщеря ми Йоана Буковска, поместена в съботното издание на вашия вестник“, посочва в бележка журналистът от в. „Земя” Христо Буковски.

„Определено това е суперскорострелна новина, но тя (както при сходен случай Марк Твен е оповестил съответното некоректно издание) е “силно преувеличена”“, шегува се дългогодишният вестникар.

„Моля да проявите повече търпение спрямо мене – очаквам скоро да излязат новите ми книги“, завършва бащата на актрисата Йоана Буковска.

Христо Буковски работи от години в отдел „Култура“ на вестник „Земя“. Преди това беше редактор в списание “Отечество”. Сътрудничи на вестник „За буквите – О писменехь”, издаван от Университета по библиотекознание и информационни технологии.

източник: pik.bg

Leave a Comment