Водещият на сутрешният блок на Би Ти Ви Виктор Николаев избухна срещу госта си – депутата от БСП Валери Жаблянов и попита докога народните представители ще се държат като мишки.

„Не използвайте този епитет за нас, ако обичате. Ние сме държавата, парламентът е държавата и това е записано в Конституцията“, избухна депутатът от БСП Валери Жаблянов.

„Колата ми беше уцелена с три бутилки минерална вода. Полицията е държавата“, каза Жаблянов.

Депутатът раздразнено посочи, че Николаев е свикнал да говори без да слуша другите.

Партньорката на Виктор в сутрешния блок Ани Цолова кротко си мълчеше по време на словесната престрелка.

Червеният депутат скочи и срещу социоложката Румяна Бъчварова.

„Вие не говорете, не сте били там. Не може да упрявлявате насилие. На протеста нямаше студенти. Опитът да се блокират депутатите в парламента е насилие“, отсече Жаблянов.

„Българският парламент ще остане да работи в този вид, в който е в момента, защото България има нужда от държавност, България има нужда от бюджет за 2014 г. Зад полицията стои българската държава, българският парламент е там“, добави той.

„Една група, която се опитва в 22.00 ч. да разгроми българския парламент, няма как да се обявява за морал. Правителството можеше да започне мандата си по друг начин. Всяка власт, която работи в такава обстановка, греши. Но това не е основание парламентът да бъде разгромен. Хората, които са окупирали Ректората на СУ, бяха агресивни вчера пред парламента“, заяви депутатът от БСП.

„Агресията, на която бяхме свидетели, беше инициирана от действията на управляващите. Протестите през февруари започнаха като социални, но исканията станаха политически. Опитът за погром е крайната фаза на протеста. Това идва в резултат на това, че управляващите се правят, че това, което е на улицата, не съществува“, коментира Румяна Бъчварова.

източник: pik.bg

Leave a Comment