Ужасяващ страх затваря устата на всички в шоубизнеса, стане ли дума за Слави Трифонов! Малцината смелчаци, осмелили се да говорят за поведението на Дългия публично, рядко успяват да се задържат в ефир или на сцена. А някои дори го отнасят физически!
“Нека не говорим за Слави!”, “Не ме цитирай, че казах, че Слави е боклук”, “Не искам от мен да излиза, че съм казал, че Слави е чалгар”… – Така най-често отговарят музиканти и артисти, работили през годините с Трифонов. До един те признават, че ще си имат сериозни проблеми, ако в медиите се появи такова тяхно изказване.

Преди седмица пловдивският шоумен Жоро Пеев – един от създателите на култовата банда „Замунда банана бенд”, се осмели да каже част от истината за Дългия пред “ШОУ”: “Със Слави Трифонов се познаваме твърде добре. Има изключително добър търговски нюх, но е и толкова славолюбив като името си. И… ревнив на тема слава. Дългия се държи ужасно грубо с хората, които му… помагат – мачка ги, псува ги, унизява ги”, каза пред наш репортер пловдивският шоумен.

Никой от напусналите “Шоуто на Слави” обаче не смее да разкаже на никаква цена на какво е бил подлаган от Шефа. Странното е, че се страхуват и хора, просто минали през предаването му за едно-две участия! И дори когато вече работят за конкурентна телевизия и пътищата им с Трифонов нямат изгледи някога да се пресекат отново! “Моля те, не пиши! Ще си имам проблеми”, казват до един хората, познавали Слави.

Единствено известният журналист и DJ Васко Громков се осмели да излезе публично срещу Трифонов. През 2003 г. той прави сайт “Анти Слави”, в който изнася редица нелицеприятни факти за Дългия. Един от тях е и може би най-позорната история в съществуването на фирмата на учиндолеца – “Седем-осми”.

“Слави прави поредната чистка в екипа си и освобождава дузина от по-дребните хора. Посред нощ, някой се вмъква с ключ в офиса и намазва стените с лайна. На другия ден

Слави превърта и заключва всички там с часове

Кара ги да подпишат някакви документи, че това няма да излезе пред пресата. Има заплахи, крясъци и дори вътрешно разследване”, описва Громков историята.

Васко Громков прави сайта анонимно, но Слави го заплаши в ефир от сутрешния блок на bTV. “Появи се брадат и подпухнал и се разкрещя на камерата, че „този човек, който го пише това, не си обича Родината“, каза диджеят и тв водещ пред “ШОУ”.

Малко по-късно журналистът е зверски пребит. “Вечерта преди да потегля от Видин, ми направиха постановка – обадиха ми се по телефона, че на едно местно радио уж му се скапал ефирният софтуер и понеже аз разбирам от това, да отида да го оправя. Първо отказах, но после се съгласих и отидох. Там ме нападна един маскиран и ми отнесе лицето. И всичко се провали.

Лечение 7-8 месеца, месец и половина спиш седнал, хранене със сламки… 12 зъба ми избиха тогава и ми спукаха челюстта. Може да е било и за добро – те и без това бяха леко криви. А сега – сега са като на Джон Бонджоуви! Остана ми едно наум…”, спомня си Громков.

Полицията започва разследване чак на… четвъртия ден! Когато проверяват за „гастрольори“ в града, се оказа, че са били само

трима от… Плевен

“Не знам кой реално стои зад покушението. Възможно е и да е просто странно съвпадение…”, казва пред наш репортер Громков.

Говори се, че зад “силовите поръчки” на Слави Трифонов от онова време стоял Росен Петров. Някогашният главен сценарист в „Шоуто на Слави“ и дясна ръка и “мозък” на Трифонов е завършил Академията на МВР през 1994 г. “Влязох по времето на комунизма и излязох по времето на демокрацията. Работих там близо година. Макар че съвместно с това си карах юридическия стаж и не мога да кажа, че съм навлязъл кой знае колко в работата. Работих като оперативен работник в столичното 6-о РПУ на „Бъкстон“. Началник ми беше Емил Танев, шеф на „Егида“, а тогава беше шеф на Криминална полиция”, разказва Росен в интервю за вестника на академията.
В „Ку-ку“ Петров попада още по времето, докато учи в школата в Симеоново. “Аз се отказах от работата в МВР по трагичната причина, че имаше голям сблъсък между това, което учих в школата, и това, което се случваше на живо в МВР – говоря за периода 1993-1994 г. Това бяха времената на мутрите. Тогавашният министър на вътрешните работи Виктор Михайлов стоеше в МВР, защото го беше страх да излезе, тъй като около министерството обикаляли въоръжени групи, което е странно, нали? Като обикалят въоръжени групи, излез и се справи с тях, защо трябва да стоиш вътре! Но бяха такива времена, а пък и телевизията ми се видя по-перспективна. Но съм изпълнил всичките си задължения към държавата по смисъла на ЗМВР”, разказва още Петров.

Това, което спестява

обаче, е, че точно в онези години и той, и бъдещият му началник се сближават изключително много с покойните босове на “ВИС-2” Васил и Георги Илиеви.

Когато разстрелват Главния, Дългия се показа много разстроен по телевизията и обяви, че са убили един от „големите българи”, който е и негов много добър приятел. Нещо повече – мафиотът пътува за среща с шоумена, когато куршумите го застигат в мерцедеса му на път към ресторант “Мираж”. И досега Трифонов твърди, че Васил Илиев за него е светъл човек, а не мафиот.

След смъртта на по-големия брат, Слави продължава приятелството си с Георги Илиев. Двамата ходят заедно на почивка. Говори си, че дори имали общ бизнес. Става въпрос за дискотека на морето, която печели куп пари през лятото на 1999 година. След това решават да направят заведение в София и дори наемат помещение. Идва обаче скандалът със Слави Бинев, който разменя тупаници с Илиев, и това довежда до замразяване на проекта.

източник: blitz.bg

Leave a Comment