Два читателски сигнала за недопустимо поведение към клиенти в магазин на „Технополис“ пристигнаха в ПИК. Редакцията пази имената и адресите на жалбаподателите, които ще се обърнат и към Комисията за защита на потребителите.

И двата сюжета са твърде сходни и визират магазина от престижната верига, разположен на последния етаж на столичния мол „Сердика“.

„Купих си джиесем „Престижио“ за солидна цена. Платих цялата сума веднага. Написаха ми гаранция и си тръгнах по живо, по здраво. След три часа вкъщи, като си поставих картата, установих, че телефонът не работи. Ядосахме се искрено с мъжа ми и се върнахме обратно в магазина, за да го върнем. Там управителят ни изненада с отговора: „нямаме практика да приемаме обратно закупена стока, нито да я заменяме с друга!“ Това ми прозвуча наистина скандално. Предложиха ми да вземат обратно апарата и да го пратят за ремонт, който щял да продължи…един месец?!“, разказва потресената ни читателка.

Тя нямала избор и се съгласила на странната оферта. Дала си телефона, който й бил върнат след повече от 30 дни. Така цял месец тя стояла без телефон, който при това вече била платила?!

Втората ни читателка си купила пак от същия магазин джиесем „Самсунг Галакси“. Схемата се повторила – жената установила чак у дома, че апаратът не работи. Пробвала да го върне или да го подмени с друг, но управителят отказал. Наложило се да го даде за едномесечен ремонт!

„Стоях без телефон и в абсурдна ситуация – нито ми дават временен апарат, нито ми връщат парите. Какво е това, ще си търся правата до дупка в Комисията за потребителите“, твърди читателката ни.

източник: pik.bg

Leave a Comment