Слух за тежка авария в АЕЦ “Козлодуй” с много жертви и ранени плъзна вчера из Враца, съобщава „24 часа“. Съобщението сочело, че властите са прикрили случая. Анонимни гласове прегрели телефона на изданието с твърдения за множество пострадали и задръстена морга в местната болница.Бърза проверка установи, че нито във врачанската, нито в козлодуйската болница има повишен прием на пострадали.

Шефът на врачанското здравно заведение Светлозар Луканов бе неприятно изненадан от безвкусната шега. “Престъпление е някой да се шегува точно с безопасността на атомната централа – каза пред „24 часа“ Луканов. – Подозирам, че източник на този брутално черен хумор са някои от погребалните агенции в града, на които ограничих достъпа до територията на болницата, защото зачестиха изнудванията на близки на покойници.”

От ръководството и пресцентъра на АЕЦ “Козлодуй” също категорично отрекоха да е имало авария и тя да е била скрита от обществеността. Няма отразени никакви инциденти в козлодуйската централа от началото на този месец и в Агенцията за ядрено регулиране.

източник: blitz.bg

Leave a Comment