Студът и снегът взеха първите си жертви. На магистралата между Суботица и Белград в Сърбия се е образувала дълга 11 километра колона от автомобили, камиони и автобуси, причинена от обръщането на камион с българска регистрация.

По данни на Министерството на външните работи, цитирани от Vesti.bg, камионът се е опитвал да изпревари снегорин, в този момент шофьорът губи контрол върху превозното средство и камионът се обръща.

Все още няма информация от външно министерство дали има пострадали български граждани при този инцидент. Те призовават всички, които ще пътуват в чужбина, предварително да се информират какви са метеорологичните условия там и да се вземат всички мерки по осъществяването на пътуване при зимни условия.

Първите жертви на зимата на Балканите вече паднаха. Само за уикенда от виелиците загинаха четирима в Хърватия и един човек в Сърбия. Снеговалежите затвориха летища и пътища и блокираха обществения транспорт в градовете.

Днес, в ранния следобед, от Българската Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) обяви, че се спира пропускането на тежкотоварни автомобили през всички ГКПП по границите ни със Сърбия. Тази мярка беше наложена от усложнената пътна обстановка в Сърбия заради обилен снеговалеж.

Тази сутрин беше съобщена информацията, че снежната покривка в Смолянско е достигнала до 40 см на места над 1500 метра надморска височина. В момента на ниските места вали дъжд, пътищата са мокри и изключително хлъзгави. Има образувани огромни локви с вода по пътищата на места.

източник: chudesa.net

Leave a Comment