Само на някакви си 35 километра от големия, морски град Бургас, се намира прекрасното градче Созопол. Сгушен в живописен полуостров, Созопол е един от най-старите градове в цяла България, както и един от най-популярните морски курорти в страната.

Градчето е уникален пример, затова как историята и съвремието могат да живеят рамо до рамо, без да си пречат. Старата част на Созопол има уникална, романтична и красива атмосфера. Той е изпълнен с калдъръмени улички и красиви, стари къщи, които се поддържат в оригиналният си вид. Модерната му част предлага всички екстри на времето, в което живеем – много заведения, хотели и различни забавления. Именно това прави града една от най-предпочитаните дестинации, не само сред родните, но и сред чуждестранните туристи.

Освен всичко това, градът предлага на посетителите си  два плажа – единият носи простичкото има „Централен”, а другият е наречен „Харманите”. Недалеч от тях, обаче, се намират и плажовете на къмпингитеКаваци” и „Златна рибка”. Това дава на туристите, уникалната възможност да избират между  цели четири плажа, на който да летуват! Освен разнообразните възможности за плажуване, Созопол, предлага на посетителите си и много възможности за настаняване – от луксозни хотели и семейни къщички, до бунгала и къщи за гости. Ресторантите в града, пък, предлагат освен характерната и много вкусна, типично морска храна и различни деликатеси, с които да очароват посетителите си.

От към развлечения Созопол е наистина богат! По различните плажове, на курортното градче, се практикуват всякакви морски спортове: за желаещите по-спокойна почивка са предвидени риболов, разходка с лодка и плажен волейбол, а по-екстремно настроените посетители могат да избират между каране на водни ски, сърф или джет! Освен това, в Созопол, ежегодно се организират различни събития, като „Аполония”, седмицата на изкуствата, както и „Джулая” – посрещането на изгрева, на първи юли. В непосредствена близост до града се намира и резерватът „Ропотамо”. Той е известен с уникалната си природа и спокойна атмосфера, което го прави идеален за семейни разходки.

Leave a Comment