Торнадо връхлетя плажа на Академика край Равда. Стихията помля чадърите и шезлонгите по брега на морето. „Беше абсолютно неочаквано. Настана истинска паника, хората крещяха от уплаха“, разказват потърпевшите. Няма пострадали хора, повечето са се разминали с драскотини и уплаха.Смерчът се е образувал над морето, засмуквал е вода и бързо се придвижил към брега. За секунди е завъртял чадърите на плажа. Някои са се вдигнали на височината на дърветата и са се строполили на земята, пише „Стандарт“.

На ресторант „Капри“, който се намира на самия плаж обаче няма поражения. Секунди след като е връхлетял брега смерчът се е оттеглил обратно в морето.

Жълт код заради потенциално опасни метеорологични явления – силен вятър е обявен за утре, за 16 области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Код жълто е обявен за областите – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Силистра, Добрич, Варна.

Очаква се вятър с пулсации до 24 м/с. Код жълто означава, че времето е потенциално опасно. Има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети.

„Следете прогнозата за времето. Не предприемайте неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето“, съветват от НИМХ.

източник: blitz.bg

Leave a Comment