Станка Златева едва не изкара Черната Златка от релси, когато се затича да я посрещне. Спортистката застана в подножието на плейметката, изгледа я отдолу нагоре и чистосърдечно възкликна: Олелееееее, ама ти приличаш на кон! След което видя смутената физиономия на Злати и се поправи – искам да кажа, че си много висока и трябва да те гледам отдолу, или да се кача на столче.
Златка, която не иска да влиза в конфликти още от първия ден, дипломатично каза, че ще си свали обувките. Станка ги изгледа с истинско любопитство и се изцепи – е, аз такова нещо посмъртно не мога да обуя. Веднага ще падна.


Парадоксалното в сцената беше, че докато беше навън, Златка непрекъснато се възхищаваше от Станка и я сочеше за свой фаворит. А като влезе, спортистката беше първата, която й нанесе жесток удар, оприличавайки я на кон. Никой обаче не може да вини момичето от Крушари. Станка хот докТо не влага лош умисъл в думите си, не иска да обижда, а си казва истината направо в очите. Също като Златка и то е так – так. В неговите представи високото нещо от нейния роден свят е конят. А конят е красив и това трябваше да се тълкува като комплимент.
Нито плейметката обаче, нито зрителите възпиеха думите като комплимент. Нищо чудно сега на Злати да й излезе прякор Конят. А иначе и двете момичета са близки по душевност и със сигурност ще изгладят недоразумението при първата им среща

източник: skandalno.net

Leave a Comment