Стилиян Петров започва работа като асистент на наставника на резервния тим на Астън Вила Гордън Кауанс, съобщи клубът от Бирмингам. 33-годишният бивш капитан на Вила и националния отбор на България обяви оттеглянето си от футбола на 9 май, след като се бори повече от година с акутната левкемия, информира БГНЕС.

„Много съм развълнуван от това ново предизвикателство и желая да благодаря на клуба и на мениджъра Пол Ламбърт за това, че ми дадоха шанс да продължа връзката си с Вила, което за мен винаги е било и ще бъде привилегия“, каза Стенли. „В идните месеци ще започна да уча за изпитите за треньор и очаквам с нетърпение да започна работа с Гордън Кауанс, когото познавам и уважавам – истинска легенда на Вила“, добави Стилиян.
„Моята надежда е да мога да помогна на Гордън с моя опит във футбола и да помогна на младите момчета да се развиват, да станат по-добри футболисти и по-добри хора. Има важни стойности, които винаги за били характерни за този отбор и ние ще продължаваме да ги защитаваме. Както съм казвал много пъти, клубът беше страхотен с мен, феновете също, президентът Ранди Лернър, директорът Питър Фолкнър, мениджърът, играчите, хората на `Бодимор` и `Вила Парк`“, сподели още бившият играч на ЦСКА и Селтик.

„Най-важното нещо за мен, но не поради сантиментални причини, е, че поемайки тази роля, аз мога да помогна и наистина искам да се занимавам с това. Мениджърът ми позволи да седна до него на пейката в неделя срещу Уигън, така че да видя как стоят нещата от гледната точка на мениджъра. Пътувах доста с тима и видях важни неща за подготовката на отбора и елементите на играта отблизо. Очаквам с нетърпение да започна да се обучавам в това ново за мен поле“, продължи Стилиян.

„Всички знаят, че феновете на Вила бяха страхотни с мен и аз искам отново да благодаря на всички. Искам да използвам случая да благодаря и на феновете на Уигън. Бях шокиран от подкрепата, която усетих, когато слязох на терена. Всички станаха и ме аплодираха. Това беше мощна демонстрация на това колко обединителен може да бъде футболът. Благодаря на феновете на Уигън и на клуба Уигън, че направиха неделята специална за мен“, добави Петров.

„Накрая, искам да благодаря на феновете по целия свят, защото знам колко много фенове на клубове от различни страни ме приеха в сърцето си и бяха до мен по време на битката с болестта. Сега, аз ще давам отново всичко от себе си и в това ново поприще“, завърши Стилиян Петров. Кауанс и Стилиян Петров ще имат задачата да подготвят младите таланти от една от най-добрите академии в Англия за плавното им интегриране в първия състав на легендарния английски тим Астън Вила.

източник: infoobzor.net

Leave a Comment