Тайландският масаж – лечебната сила на древността

В последните години тайландският масаж добива все по-голяма популярност сред клиентите, които го предпочитат пред останалите типове масажи. Но какво представлява той и как се отразява на тялото и духа?

Тайландският масаж, известен още като тай йога масаж, представлява древна лечебна система, която комбинира акупресура, принципи от Аюрведа и йога пози. Той е отлично средство за облекчаване на стреса, елиминира физическото и психическото напрежение, и помага на клиента да се отпусне напълно.  Една от причините за нарастващата популярност на тайландския масаж е, че резултатите от него продължават дълго време и той има дълготраен положителен ефект върху тялото и психиката.

За разлика от останалите видове масажи, при тази система не се използват никакви масла, а клиентът е облечен. Благодарение на тази особеност все повече хора проявяват интерес към него и той става все по-масово разпространен. Масажът се практикува не на специална за целта маса, а на постелка на пода.

Тялото на клиента заема различни пози, наподобяващи йога позите, а масажистът използва дълбок и ритмичен натиск, и разтягане на различни части от тялото, включително издърпване на пръстите на краката и ръцете, издърпване на ушите, изпукване на стави и др. Често масажистът стъпва по гърба на клиента. Тайландският масаж следва определени линии по тялото, като се спазва конкретна стандартна процедура.

Този тип масаж влияе изключително благотворни при хора, които страдат от скованост, преумора, напрежение и различни заболявания, например артрит. Масажът подобрява кръвообращението, отпуска напрегнатите мускули, подобрява гъвкавостта и силата на тялото. Този източен масаж стимулира лимфната система, затова спомага за прочистването на организма. Допълнителните положителни ефекти от тайландския масаж са подсилената имунна система и намаления риск от развитието на редица заболявания.

Този вид масаж обикновено продължава около час и се извършва от квалифициран специалист. Внимателно подбирайте масажиста, на който ще се доверите за тайландски масаж, защото тази лечебна практика изисква не само владеенето на определени техники, но и познаването на механизмите на тялото и тайландската култура.

 

Leave a Comment